Hoppa till sidans innehåll

Aikido är inte bara en självförsvarskonst som lär ut uråldrig japansk försvarsteknik, utan framför allt en metod att träna sin kropp och själ till välmående och harmoni


  
Ordet Aikido är sammansatt av tre japanska uttryck och kan översättas; "vägen till harmoni med livskraften" eller "vägen till harmonisk anda". 
 
Fastän det tränas som ett självförsvar, är syftet med träningen just att uppnå denna harmoni, att öva sin smidighet, koncentration och följsamhet i rörelserna. Aikidons teknik är baserad på cirkelrörelser och på att aldrig konfrontera den anfallande kraften, men leda det åt sidan så att den fäller den anfallande själv, utan att en kraftmätning blir nödvändig.
 
Aikidons rörelser är till sin natur så eleganta och mjuka, att en väl utförd teknik nästan kan liknas vid dans, det kan vara svårt att, när det utförs skickligt, inse hur kraftfull och effektiv Aikidons självförsvarsteknink är.
 
Den anfallande tycks fällas med sådan lätthet att det hela verkar uppgjort. Inte förran man själv har prövat det, förstår man att det verkligen fungerar, men det tar tid att lära.
 
Aikido är inte lätt att behärska och riktigt fullärd blir man inte ens på en livstid, men just detta faktum är ett av de mest inspirerande inslagen i Aikido - man kan träna i åratal utan att det blir monotont, utan att glädjen i att ständigt utvecklas avtar.
 
Läs gärna mer om Aikido på Svenska Aikidoförbundets hemsida
Kontakta tränaren direkt om du har frågor:
Mikael Sjögren, This is a mailto link eller 076-633 25 60
Uppdaterad: 19 AUG 2020 17:38 Skribent: Armand Ramaekers
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sigtuna BK
Nicola D'Alessandro, John Åkerlunds väg 10 A
19331 Sigtuna

Kontakt:
Tel: 0707607614
E-post: This is a mailto link