Hoppa till sidans innehåll

Judo, en mycket allsidig sport som passar alla och ger en förbättrad styrka, kondition, rörlighet, koordination och självförtroende


 
Judo är en japansk kampsport som lanserades 1882 av Jigoro Kano, som började med att lära sig den urgamla försvarskonsten Ju-Jutsu som vid den tiden var ytterst rå och brutal. Ur denna utvecklade han Judo som betyder "den mjuka vägen" eller "den följsamma vägen", en mjukare och smidigare sport som skulle passa alla. Meningen var att man med hjälp av vissa tekniker skulle kunna besegra en fysiskt starkare motståndare utan att skada honom.
 
Judo spred sig framför allt efter andra världskrigets slut till andra länder och är idag världens största kampsport samt olympisk gren sedan 1964. 
 
I mitten av 1950-talet kom judon till Sverige och i dag utövas Judo av ungefär 16 miljoner människor världen över och IJF (International Judo Federation) innehåller numera 199 medlemsländer.
Judo är en mycket allsidig och bra motionssport som passar alla oavsett om man är lång, kort, tjock eller smal och ger en förbättrad styrka, kondition, rörlighet, koordination och självförtroende.

Uppdaterad: 22 JAN 2018 11:04 Skribent: Armand Ramaekers
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sigtuna BK
Nicola D'Alessandro, John Åkerlunds väg 10 A
19331 Sigtuna

Kontakt:
Tel: 0707607614
E-post: This is a mailto link