Hoppa till sidans innehåll

TSG vårläger i Rysland

03 JUN 2019 10:48
I början av maj, åkte 4 instruktörer för TSG Mix Fight på organisationens årliga ryska vårläger. Här följer rapport av deras händelserika helg ...
  • Skapad: 03 JUN 2019 10:48

Efter en smidig flygtur på torsdagskvällen blev vi upphämtade av Hanshi Ivan på flygplatsen, som körde oss till lägret.

På fredag morgon anlände resterande deltagare runt kl.11 och första träningen med Hanshi Ivan startade kl. 12. Under träningen låg fokuset på att ha bra kontroll på nacken och armar på närdistans. 

Dagens andra pass hölls av Sensei Zykin. Där var fokuset på att blockera och kontra med en snabb nedtagning och avslut.

Tredje tränigspasset började med en uppdelning av de olika systemen. Hanshi Ivan led Tsu Shin Gen-gruppen och Shihan Khrenov ansvarade för Kyokushin. Tsu Shin Gen-passet bestod av ingångar och nedtagningar med variation på avslut. Något som lyftes fram var att man måste vara mycket tight i alla lägen och arbeta med “flow”. Hanshi Ivan höll också sista träningen för dagen och där fick vi utveckla nedtagningar och avslut.

Lördagen började med ett kickboxningspass av Hanshi Ivan som bestod av lätta kombinationer med slag och sparkar. 

Efter frukost delades vi upp i två grupper igen. Med Hanshi Ivan var det vidareutveckling på grappling och escapes.
Lunchpasset inleddes av Sensei Marc som hade fokus på fotarbete, korta kombinationer med slag och spark samt nedtagningar. I slutet av passet fick vi utföra singeltekniker i passande takt så att uken hinner blocka.

Efter Sensei Marcs träningspass var det en kort paus och Sensei Jakob höll i nästa pass. På passet var det samma korta kombinationer, men med fokus på slag mot huvudet samt hålla händerna uppe för att skydda sig. I en av kombinationerna lades även till en nedtagning med ett avslutande benlås.

Kvällspasset var utan GI och var varierad, både stående och på mark. Hanshi Ivan visade olika stryp, lås och hur man kan ta sig ur dem.

På söndagen inleddes morgonen med ett kickboxningspass med Hanshi Ivan och det var återigen ett uppvärmningspass innan frukost. Vi började med en joggingrunda och stretch. Resterande träningen bestod av korta kombinationer med spark, slag och block.

Innan lunchen höll Sensei Alexander Volkov (UFC-fighter) ett pass utan GI och var det sista passet på lägret innan graderingen. Vi värmde upp med joggning, framåtfall, sprawl etc. Resten av passet var inriktat på avstånd, fotarbete, lura uken med repeterande slag och spark tills man får en reaktion och då attackera. Många olika nedtagningar och escapes visades som gav en riktig tankeställare.

Efter lunch förberedde sig många inför den hårda graderingen. Den tekniska delen delades upp i Tsu Shin Gen respektive Kyokushin för att sedan återslutas vid sparring. TSG hölls av Hanshi Ivan och Kyokushin av Shihan Khrenov. TSG-gruppen inleddes med kombinationer på mittsar, sedan uppvisades fighting drillarna och sabaki med hjälp av de som inte graderade. Graderingen avslutades med att alla sparrades och de som hade grapplingronder utförde de sist av allt. Utöver de som graderade så deltog Alexander Volkov och många andra svartbälten i både sparringen och grappling. De som graderade uppvisade goda tekniker och kokoro.

På måndagen åkte vi in till Moskva där Hanshi Ivan var vår guide. Först åkte vi till Hanshi Ivans dojo där vi fick se bilder och GIs från gamla mästare. Det var mycket inspirerande att se historian som visades där.

Vi promenerade från dojon till bland annat röda torget, Kreml och köpcentret GUM. Måndagens vandring var spännande och rolig då vi fick se den fina arkitektur som fanns i centrala Moskva. Till lunch fick vi även äta crêpes på en traditionell rysk restaurang innan vi begav oss till flygplatsen.

På Rysslandresan fick vi ta del av tankesätt från olika stilar som var mycket givande. Tankesätt från de olika stilarna och instruktörerna har bidragit till en vidareutveckling för att bli en bättre fighter. Under resan fick vi även lära känna nya människor med samma intresse som oss. På lägret var det en utmaning eftersom vi inte förstod ryska och knappt någon förstod engelska. Trots detta kunde vi träna med varandra genom att kommunicera via budon.

Under resan fick vi även en liten inblick om hur kulturen ser ut i Ryssland, både inne i och utanför centrala Moskva. Sammanfattningsvis var resan mycket rolig, lärorik och tuff. Många kunskaper från olika håll gav inspiration och utvecklade vår teknikbank.

 

Skribent: Armand Ramaekers
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Sigtuna BK
Jerzy Tomaszewski, John Åkerlunds väg 10 A
19331 Sigtuna

Kontakt:
Tel: 0708468546
E-post: This is a mailto link