Hoppa till sidans innehåll

Taekwondo, en stilig kampsport med mest bentekniker av alla, som utöver kontroll och disciplin framkallar omtänksamhet


Taekwondo” är koreanska och betyder i sin enklaste form, “vägen av handen och foten” eller fritt “sättet att använda handen och foten”. Och det täcker ganska bra det du ser när du möter kampsporten första gången. Mest spark och även en del slag som siktas in på målet.
Men det är långt ifrån allt och det som berättar mest är ordet “do” eller “vägen” som man känner igen av många andra krigskonster. Träningen som vi genomför står helt i andan av att komma till nästa nivå för alla som är med och utgår från varje individs egna förutsättningar. Inte alla slår lika snabbt, rör sig lika fort eller sparkar lika hårt, men alla gör sina steg på vägen.
 
I taekwondo är det i första hand den fysiska träningen som man mår bättre av, även om det kanske känns lite otäckt. Men om man är kvar tillräcklig lång tid, så kommer det att blir en del av personligheten. Det kommer att visas i egenskaper som uthållighet, självkontroll, integritet, ärlighet och uppriktighet. Både inom och utanför dojangen.
 
Rent praktiskt tränar vi “WT” World Taekwondo, vi gör ingen matchträning men gömmer inte att det är en kampsport. Självkontrollen är på en sådan nivå att vi ytterst sällan skadar oss. Du kan börja med taekwondo oberoende hur gammal du är men för att vår grupp ska fungera ska du vara 8 år. Tills dess att du fyller 10 år tränar du tillsammans med dina föräldrar. Är du äldre så får du vara själv.
 
Ett idrottspass per veckan är inte tillräckligt om du vill förbättra din fysik. Jag vill då gärna erbjuda dig att även ta del i till exempel vår karatepass, vilket är möjligt utan någon merkostnad.
Uppdaterad: 23 JAN 2018 13:53 Skribent: Armand Ramaekers
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sigtuna BK
Nicola D'Alessandro, John Åkerlunds väg 10 A
19331 Sigtuna

Kontakt:
Tel: 0707607614
E-post: This is a mailto link