Hoppa till sidans innehåll

Taekwondo, en stilig kampsport med mest bentekniker av alla, som utöver kontroll och disciplin framkallar omtänksamhet


“Taekwondo” är koreanska och betyder i sin enklaste form, “vägen av handen och foten” eller fritt “sättet att använda handen och foten”. Och det täcker ganska bra det du ser när du möter kampsporten första gången. Mest sparkar och även en del slag som riktas mot målet.
 
Men det är långt ifrån allt. Det som berättar mest är ordet “do” eller “vägen” som man känner igen från många andra kampsporter. Träningen som vi genomför siktar mot att komma till nästa nivå för alla som är med och utgår från varje individs egna förutsättningar. Inte alla slår lika snabbt, rör sig lika fort eller sparkar lika hårt, men alla gör sina framsteg.
 
I taekwondo är det i första hand den fysiska träningen som man mår bättre av. Men om man är kvar tillräcklig lång tid, så kommer det att blir en del av personligheten. Det kommer att visas i egenskaper som uthållighet, självkontroll, integritet, ärlighet och uppriktighet. Både inom och utanför dojangen.
Rent praktiskt tränar vi “WT” World Taekwondo. Vi matchtränar inte men gömmer inte att det är en kampsport. Självkontrollen är på en sådan nivå att vi ytterst sällan skadar oss. Du kan börja med taekwondo oberoende hur gammal du är, men för att vår grupp ska fungera ska du vara minst 8 år. Tills dess att du fyller 10 år tränar du tillsammans med dina föräldrar. Är du äldre så kan du träna på egen hand.
 
Ett idrottspass per veckan är inte tillräckligt om du vill förbättra din fysik. Du får därför gärna delta i t.ex våra karateträningar utan några merkostnader. 
Tränare, Armand Ramaekers

This is a mailto link

070-432 39 73

 

Uppdaterad: 23 JAN 2018 13:53 Skribent: Armand Ramaekers
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Sigtuna BK
Jerzy Tomaszewski, John Åkerlunds väg 10 A
19331 Sigtuna

Kontakt:
Tel: 0708468546
E-post: This is a mailto link