Hoppa till sidans innehåll

Tsu Shin Gen – Japanese Mix Fight/Karate, en modern träningsmetod som bevarat kärnan av österländsk disciplin och respekt


Tsu Shin Gen International Budo Association är en modern kampsportsorganisation som är utvecklad av Soke D.C.Cook. Till skillnad från många andra budoarter fortsätter Tsu Shin Gen organisationen att utvecklas för att ge bättre och effektivare träningsmetoder men där vi fortfarande har djupa rötter i den japanska budon.

 

Organisationens namn, Tsu Shin Gen, har den filosofiska innebörden ”Hela kroppen måste se det som ej kan ses med ögonen, och höra det som ej kan höras med öronen, det är den sanna insikten” med andra ord - ett sjätte sinne. Man har förmågan att ”läsa” sin motståndare, så att man kan agera intuitivt därefter.

 

Beroende på vilket system man väljer att träna inom Tsu Shin Gen International Budo Association finns olika kampmoment representerade. Mer information hittar du på: www.tsg-international.com

 

Träningen omfattar i allmänhet uppvärmning, stretching, teknikträning, olika kampövningar samt fightingdrillar.

 

I träningen används så kallade ”mittsar” (träningsredskap som man kan slå och sparka mot) vilka hjälper Dig att förbättra Din styrka och kondition, utan onödiga skador.

 

För att underlätta inlärningen, sker all träning tillsammans med en partner. Det gör träningen mer realistisk och dessutom blir den roligare.

 

Trots de moderna träningsmetoderna har Tsu Shin Gen lyckats bevara den kärna av österländsk disciplin och respekt som kännetecknar all seriös budo.

 

TSG Japanese Mix Fight kan genom detta system erbjuda Dig en intressant och varierande träning som hjälper Dig att komma i form samtidigt som Du lär Dig en kampkonst. Alla kan träna Tsu Shin Gen Japanese Mix Fight, men träningen är krävande.

 

Inom budo används många japanska titlar. Kyu är benämning på grader lägre än det svarta bältet. Dan är grader inom det svarta bältet. En stil har oftast 10 Dan som högsta grad.

 

Soke D.C.Cook graderades 2014 till den höga graden 10:e Dan, graden är unik då det är ytterst få västerlänningar som erhållit en sådan hög grad.

 

 

 

 

Huvudinstruktör i Sigtuna är Shihan Jakob Beltowski, 5 Dan. Han har tränat under Soke David Cook sedan slutet av 1990-talet och instruerat kampsport i snart 25 år.

 

  

Kontaktinformation

Jacob Beltowski

This is a mailto link

073-540 92 52

Uppdaterad: 03 DEC 2017 17:13

Postadress:
Sigtuna BK
Jerzy Tomaszewski, John Åkerlunds väg 10 A
19331 Sigtuna

Kontakt:
Tel: 0708468546
E-post: This is a mailto link