Hoppa till sidans innehåll

Tsu Shin Gen - Mix Fight, en modern träningsmetod som bevarat kärnan av österländsk disciplin och respekt


Tsu Shin Gen International Budo Association är en modern kampsportsorganisation som är utvecklad av Soke D.C.Cook. Till skillnad från många andra budoarter fortsätter Tsu Shin Gen organisationen att utvecklas för att uppnå bättre och effektivare träningsmetoder men där vi fortfarande har djupa rötter i den japanska budon.

Organisationens namn, Tsu Shin Gen, har den filosofiska innebörden ”Hela kroppen måste se det som ej kan ses med ögonen, och höra det som ej kan höras med öronen, det är den sanna insikten” med andra ord - ett sjätte sinne. Man har förmågan att ”läsa” sin motståndare, så att man kan agera intuitivt därefter.

Beroende på vilken stil man väljer att träna i Tsu Shin Gen International Budo Association finns olika kampmoment representerade.
Mer information om de olika stilarna hittar du på: www.tsg-international.com

Träningen omfattar i allmänhet uppvärmning, stretching, teknikträning, olika kampövningar samt fightingdrillar och katadrillar.

I träningen används så kallade ”mittsar” (träningsredskap som man kan slå och sparka mot) vilka hjälper Dig att förbättra både Din styrka och kondition, dessutom undviker Du onödiga skador.

För att göra det lättare att lära sig stilen, sker all träning tillsammans med en partner. Det gör träningen mer realistisk och dessutom blir den roligare.

Trots de moderna träningsmetoderna har Tsu Shin Gen ändå lyckats bevara den kärna av österländsk disciplin och respekt som kännetecknar all seriös budo.

Sigtuna Budoklubb kan genom detta system erbjuda Dig en intressant och varierande träning som hjälper Dig att komma i form samtidigt som Du lär Dig en kampkonst. Alla kan träna Tsu Shin Gen - Mix Fight, men träningen är krävande.

Inom budo används många japanska titlar. Kyu är benämning på grader lägre än det svarta bältet. Dan är grader inom det svarta bältet. En stil har oftast 10 Dan som högsta grad.

Soke D.C.Cook graderades 2014 till den höga graden 10:e Dan, graden är unik då det är ytterst få västerlänningar som erhållit en sådan hög grad.

 

 

 

Kontaktinformation

Jacob Beltowski

This is a mailto link

073-540 92 52

Uppdaterad: 03 DEC 2017 17:13

Postadress:
Sigtuna BK
Jerzy Tomaszewski, John Åkerlunds väg 10 A
19331 Sigtuna

Kontakt:
Tel: 0708468546
E-post: This is a mailto link